BOJNICE: VIP karta ponúka turistom množstvo zliav, chýbajú im však letáky

10.06.2012 Prievidza

Bojnice 10. júna (TASR) – Na letnú turistickú sezónu sa každoročne pripravujú aj v Bojniciach. Okrem bohatého výberu známych i menej známych atrakcií a ubytovacích kapacít ponúkajú turistom aj bezplatnú VIP kartu s množstvom zliav. "Je to pre turistov veľmi dobrá vec a aj ju využívajú," povedala Lucia Divékyová z miestnej Turisticko-informačnej kancelárie. "Problém, ktorý však stále riešime, je, že sa netlačia žiadne prospekty pre turistov," uviedla s tým, že zrejme najviac chýbajú zahraničným turistom. Pritom by stačili jednoduché info-letáky so základnými údajmi o meste, hlavných atrakciách, prípadne s mapou centra. "Čo sa však týka pripravenosti na tohtoročnú sezónu, tak program aj atrakcie sú naozaj bohaté," dodala Divékyová.

Turisti nájdu v Bojniciach nielen klasické atrakcie ako zámok, zoo, kúpele či miestne kúpalisko. "Veľmi dobrý program ponúka napríklad aj Múzeum praveku, kde je Prepoštská jaskyňa. Ide o nočné aj klasické denné prehliadky, program pre školy či malé deti. Rodičia ich tam môžu nechať animátorom," priblížila Divékyová. Mesto a jeho okolie tiež ponúka široké možnosti pre pešiu i cykloturistiku.

Milovníci hudby sa môžu tešiť aj na festival Hudba na korze 2012. "Bude to festival troch koncertov, všetkých ladených do jazzu. Konať sa budú na námestí a pre verejnosť budú zadarmo," uviedla Divékyová. Bohatú paletu služieb pre turistov dopĺňa aj dostatok ubytovacích kapacít rôznej úrovne – od ubytovania na súkromí cez chaty a penzióny až po hotely. Služby obohacuje aj miestna Turisticko-informačná kancelária, ktorá je otvorená po celý rok.
 

Vyberte región